2024
בשורה לענף איש הברזל בישראל! תחרות הישראמן מצטרפת לסדרת הטריאתלון העולמית של Challenge Family, ותציין את שנת ה25 שלה תחת המיתוג החדש צ'אלנג' ישראמן
תחרות חצי מרחק איש הברזל בישראמן תהפוך לסבב הכסף של צ'אלנג' שתעניק סלוטים להשתתפות באליפות העולם של צ'אלנג'

חברת שוונג, המפיקה מדי שנה את תחרות הישראמן באילת, מכריזה היום (יום ג') על שותפות חדשה עם רשת הטריאתלון הבינלאומית Challenge Family. במהלך המסמן ציון דרך משמעותי בהיסטוריה המפוארת בת 25 השנים של האירוע, התחרות תהפוך החל משנת 2024 ל"צ'אלנג' ישראמן". בשיתוף פעולה עם איגוד הטריאתלון האירופי והישראלי כחלק מסבב של תחרויות צ'אלנג' בינלאומיות, סבב ה-PTO של ספורטאי הטריאתלון המקצוענים, ובתמיכת עיריית אילת, משרד התרבות והספורט, ומשרד התיירות.

מאז הקמתה בשנת 1999,תחרות הישראמן היא שם נרדף למצוינות. התחרות שזכתה להיכלל בין עשר תחרויות הטריאתלון הארוך הטובות בעולם בסקר של טריאתלטים מקצוענים שפורסם ב”טריאתלט מגזין”, ומושכת גם אלפי ספורטאים ועשרות אלפי צופים מכל קצוות תבל לחופי העיר אילת. ההחלטה להצטרף לסדרת Challenge Family מגיעה כחלק מהמחויבות המתמשכת של ישראמן להפיץ את איכות הטריאתלון הישראלית בעולם, ולשדרג את חוויית הטריאתלון עבור ספורטאים ואוהדים כאחד, תוך הבטחת עתיד מזהיר לענף הטריאתלון בישראל. תחרות ישראמן בשנתה ה-25, שתיערך ב-26 בינואר 2024, תמשיך את המסורת של המסלול המאתגר והמרהיב ביופיו, המציג את נופיה עוצרי הנשימה של אילת והסביבה. לספורטאים תצפה חוויית תחרות בלתי נשכחת המשלבת את הייחודיות של הישראמן עם האיכות והסטנדרטים הבינלאומיים של Challenge Family.

צ'אלנג' ישראמן יכלול מגוון אפשרויות מרוץ, המספקות מענה לספורטאים מכל הרמות, ממתחילים ועד למקצוענים ותיקים. האירוע ימשיך וישמור על המוניטין שלו במסלולים מאתגרים, עם אפשרויות למרחקים בינוניים וארוכים כאחד, כמו גם מקצי שלשות. רשת Challenge Family כוללת למעלה מ-30 טריאתלונים למרחקים ארוכים ובינוניים ברחבי העולם. עם מסלולים מרהיבים ביעדים איקוניים, ביניהם Challenge London, Challenge Barcelona,Challenge Roth ועוד, המושכים אליהם עשרות אלפי ספורטאים ברחבי העולם.

השותפות החדשה תעלה את הפרופיל של הצ'אלנג' ישראמן בבמה העולמית, תמשוך ספורטאים וחובבי טריאתלון ברמה עולמית מרחבי העולם, ותחזק את מעמדה של התחרות, כתחרות חובה בלוח השנה הבינלאומי של הטריאתלון, כתחרות אירופאית יחידה מדי שנה בסוף ינואר. המרוץ יהווה גם פלטפורמה לספורטאים מקצועיים לצבור נקודות לקראת בונוס ה-Challenge Family World, בנוסף להיותו אירוע PTO Silver Tier, של רשת מקצועני הטריאתלון, ה-PTO.

חברת שוונג הנה פלטפורמת תוכן הספורט האקטיבי הגדולה בישראל אשר 51% ממניותיה נרכשו בידי קבוצת RGE. החברה מפעילה אתר מקצועי ופופולארי העוסק בריצה, אופניים, טריאתלון, כושר ושחייה. בנוסף מפעילה שוונג ושותפה באירועי ספורט הגדולים והידועים בישראל ביניהם הישראמן ועוד עשרות אירועי ספורט מדי שנה.

מירב יצחקי, מנכ"לית חברת שוונג: "אין מתנה יפה יותר לקראת חגיגות 25 שנה לישראמן מאשר החיבור למותג הבינלאומי הצ׳אלנג׳, המתמחה בטריאתלון למרחקים הארוכים ונחשב בקרב ספורטאים רבים לטוב ביותר בעולם. החלום להפוך את תחרות הישראמן, שנבחרת שנה אחר שנה לאחת מעשר התחרויות היפות והמאתגרות בעולם ,לתחרות בינלאומית בישראל מתגשם סוף סוף.

אנחנו בטוחים שהחיבור בין המותגים יקפיץ את התחרות לשלב הבא, יגדיל משמעותית את כמות הספורטאים הזרים שיגיעו להתחרות בישראל, בחורף, בתנאים מצוינים באילת ויאפשר לספורטאים המקומיים להתנסות בתחרות בעלת מאפיינים בינלאומיים. אנחנו בשוונג נדאג שהחוויה של הספורטאים והמשפחות המלוות תהייה טובה לא פחות משנה שעברה." ג'ורט ולאם, מנכ"ל Challenge Family: "אנו שמחים לקבל את פני צ'אלנג' ישראמן לסדרת הטריאתלון העולמית של משפחת צ'אלנג'. לישראמן היסטוריה עשירה עם קהל עוקבים מסור ומהווה נכס כלכלי ותיירותי חשוב. אנחנו מצפים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הצוות כדי להעלות את הנוכחות העולמית של האירוע, לפתוח דלתות לספורטאים בינלאומיים ולעזור להבטיח עתיד כולל ודינמי לטריאתלון בישראל".

אלי לנקרי, ראש עיריית אילת: "אנו שמחים ונרגשים על צירופה של תחרות 'ישראמן אילת' לרשת הטריאתלון הבינלאומית - 'צ'אלנג'', ולתחרויות סבב המקצוענים ואיגוד הטריאתלון האירופאי, במלאת 25 שנים להיווסדה. אין לי ספק כי הצטרפותה של 'ישראמן אילת' לרשת צ'אלנג' הבינלאומית והיוקרתית, תגביר את חשיפתה ותגדיל את מספרי המשתתפים והצופים בה, שיהנו מתחרות מושקעת בתוך נוף ייחודי, פראי וקסום, ואשר דורגה על ידי מקצועני הטריאתלון בין 10 התחרויות הטובות בעולם! אני מודה לאנשי 'ישראמן אילת' על העשייה המרגשת לאורך השנים ועל החיבור המצוין שלנו לרשת צ'אלנג', וכמובן למשתתפי 'ישראמן אילת', שמגיעים אלינו בכל שנה מחדש, אוהבים את הנופים והאנשים שלנו ומחוברים למסורת רבת השנים, בדיוק כמונו. ברכה והצלחה לכולם".

2024
2023
דן אלתרמן הוא אלוף הישראמן 2023 למרחק איש ברזל!
דן אלתרמן הוא אלוף הישראמן 2023 ואלוף ישראל בטריאתלון במרחק איש ברזל! הטריאתלט המעוטר עשה זאת שנה שנייה ברציפות ושלישית בסך הכל, כשהוא חוצה את קו הסיום בזמן של 9:51:44 דקות. פטר ובראסק הגיע במקום השני עם 10:11:30 שעות ודירק ויינלדה ההולנדי שלישי עם 10:15:26 שעות. התחרות הייתה רווייה בדרמות ומהפכים, כאשר אלתרמן עצמו קיבל עונש של חמש דקות עיכוב, בעקבות דראפטינג בתחילת מסלול הרכיבה. דייגו ואן לואי, שעבר למקום הראשון על האופניים, נפסל על ידי השופטים בעקבות חציית קו הפרדה לבן במהלך הרכיבה, מה שהגביר את הדרמה עוד יותר. דן אלתרמן בראיון ראשון אחרי הסיום: "משוגע, הפקה ברמה הכי גבוהה שיש, הכל תקתק ברמה הכי גבוהה שיש, עניין השיפוט על הפנים, אולי זה לא המקום, אבל חוץ מזה אווירה מדהימה, הקהל עודד אותי, גם המשתתפים, חוויה אדירה, תודה לכל מי שלקח חלק באירוע הזה, לשוונג, איגוד הטריאתלון, תודה לאשתי המהממת, לאח שלי ולאבא שלי. סך הכל כמו שתכנתתי די מהתחלה ניהלתי את התחרות של עצמי, לפי הקצבים שאני רציתי, באופניים אחרי 60 ק"מ היה שם איזשהו עניין, ברחתי קדימה, ובריצה שרדתי. עכשיו אני טס לתאילנד, ואולטרה-מן עוד חודש וחצי, אני רוצה לשבור את שיא העולם".


ועדת הערעורים הכריעה: דייגו ואן לואי ודן אלתרמן מנצחי הישראמן 2023 במשותף!

הבלגי אמנם ראה כרטיס אדום במהלך הרכיבה, אולם לאחר בדיקת ערעורו הוחלט להשיב את הפסילה ולהכריז על ניצחון משותף. הוועדה ציינה: "התוצאה ההוגנת והספורטיבית ביותר היא הענקת המקום הראשון במשותף לשני הספורטאים"

ישראמן היא תמיד תחרות דרמטית וסוחטת דמעות, אולם נראה שישראמן 2023 הייתה דרמטית במיוחד. כזכור, דן אלתרמן הוכתר אמש (שישי) כמנצח של מרחק איש ברזל בישראמן, אולם לאחר התכנסות ועדת הערעורים הוחלט להעניק את הניצחון במשותף לאלתרמן ולדייגו ואן לואי הבלגי.

ואן לואי ראה במהלך הרכיבה כרטיס אדום בעקבות חציית קו הפרדה לבן אסורה, אולם ניתנה לו האפשרות לסיים את המסלול ולערער בסיום. בהחלטת הוועדה נכתב: "במהלך השימוע התברר כי ההפרה אירעה בזמן שהספורטאי היה מודע לכך שהשופטים לצידו, והשופטים היו מודעים לכך שהספורטאי ניסה למצוא דרך לעקוף טריאתלטים אחרים על הכביש, כולל כאלה איטיים יותר מחצי המרחק".

עוד הוסיפו: "הן השופטים והן הספורטאי ציינו שוואן לואי רכב מהר בהרבה מהספורטאים שעקף. הוא חצה את הקו במעט ולאחר שהשלים את העקיפה חזר לצד ימין של הכביש. הספורטאי ציין שניסה לסמן לרכב השופטים לפני העקיפה, וכי לא ניתן לו יתרון תחרותי בעקבות המעבר של הקו הלבן".

לגבי ההחלטה עצמה צוין: "בנסיבות יוצאות דופן אלו, אנחנו מחליטים שפסילה של הספורטאי תהיה לא הוגנת. אנחנו מחליטים שהתוצאה ההוגנת והספורטיבית ביותר היא הענקת המקום הראשון במשותף לשני הספורטאים – דן אלתרמן ודייגו ואן לואי, זאת מכיוון שלא ניתן היה לדעת מה היה קורה אם הפסילה לא הייתה ניתנת מלכתחילה, ולא ניתן לקחת מאלתרמן את הניצחון". (שכן הוא התחרה בידיעה שוואן לואי למעשה פסול).
2023
2022
המנצחים בישראמן: "אנחנו פשוט אוהבים להתחרות בתחרות הנהדרת הזו"
לאחר שבשנה שעברה לא התקיימו תחרויות בישראל ובעולם כולו בשל מגיפת הקורונה, הישראמן, תחרות איש הברזל של ישראל חזרה ללוח התחרויות והתקיימה בסוף שבוע שטוף שמש באילת. כאשר ברחבי המדינה גל הקור גרם לאנשים להסתגר בבתים, כמעט כ-1,500 ספורטאים וספורטאיות גדשו את מסלול התחרות בשלל מקצים שונים.

הזינוק הראשון נקבע לשעה 6:20 בבוקר של יום שישי, כשבחוץ עוד היתה חשיכה, אך אל עבר חוף הים זלגו הספורטאים לבושים חליפות וכובעי שחייה בצבעים שונים בהתאם למקצים השונים. למרות החששות מקור ורוחות, מזג האוויר היה מצוין ולא היה זכר לרוח והטמפרטורות שהיו כאן רק ביום רביעי האחרון. מה שמשותף לכל המנצחים והמנצחות בישראמן במרחק המלא ובחצי המרחק הוא, שכולם שיבחו וסיפרו בסיומה כמה הם אוהבים את התחרות המיוחדת הזו, על אף ואולי דווקא משום שהיא מהווה אתגר פיסי לא קטן עבורם.

במרחק המלא של איש הברזל בגברים ניצח דן אלתרמן בפעם בשנייה לאחר שניצח במסלול הזה כבר בשנת 2017. אלתרמן ניצח בזמן של 9:52:28 שע' והקדים ב-6:51 דק' את דן קוני שסיים בזמן של 9:59:19 שע' והיווה עבורו תחרות לאורך כל מסלול האופניים לאורך 180 ק"מ. את הפודיום סגר עמית שקד שהגיע 11:27 דק' אחרי אלתרמן וסיים את התחרות בזמן של 10:03:55 שע'.

במרחק המלא בנשים ניצחה לימור הגני שזו עבורה הפעם הראשונה שבה היא מנצחת במרחק הארוך בישראמן בזמן של 11:48:49 שע'. במקום השני הגיעה אירנה מאזין, ספורטאית ותיקה בישראמן שגם ניצחה מספר פעמים במרחק הארוך בזמן של 12:05:16 שע'.

חצי ישראמן

במרחק חצי איש ברזל בישראמן היה צפוי להתחרות גם הטריאתלט האולימפי רן שגיב, אך בשל הפיכתו למאומת קורונה בשבוע החולף, הוא נאלץ לוותר על התחרות. המנצח בחצי המרחק הוא רועי זוארץ שהגיע ראשון בזמן של 4:38:12 שע'. איתמר אשד שהגיע במקום השני התחרה כתף אל כתף בחלקים ניכרים של התחרות מול זוארץ והגיע רק 9 שניות אחריו לשער הסיום בזמן של 4:38:21 שע'. את הפודיום סגר אודי אלחנתי שהגיע 6:25 דק' אחרי זוארץ וסיים בזמן של 4:44:37 שע'.

בחצי ישראמן בקרב הנשים ניצחה אנטונינה רזניקוב שהיתה רשומה למרחק המלא, אך עברה לחצי המרחק בשל אליפות העולם באולטרמן בה היא מתחרה בעוד כשבועיים. רזניקוב ניצחה עד היום 4 פעמים במרחק המלא וזו היתה עבורה הפעם הראשונה שהיא מנצחת בחצי המרחק בתחרות זו. רזניקוב הגיעה בזמן של 5:14:43 שע' וסיפרה לאחר הניצחון כי היא מאוד אוהבת את התחרות ועבורה זה המגרש הביתי כתושבת אילת. במקום השני הגיעה הדס מזר בזמן של 5:31:59 שע' בפער גדול מרזניקוב שעמד על 17:16 דק'. במקום השלישי חתמה את הפודיום רוני זבליק שהגיעה בזמן של 5:51:35 שע'.
2022
2020
מתחרי העילית הישראלים במרחק המלא משיבים את כתר הישראמן ומובילים את התחרות מההתחלה ועד סופה בגברים ובנשים עם ביצוע מעורר השתאות ביום שבו כל השיאים נשברים

עומרי גזית מישראל (9:47:27) ניצח את התחרות בהובלה מרשימה על כל שדה המתחרים מתחילתה ועד סופה. המגן על תואר והאלוף משנה שעברה, דן אלתרמן (9:55:44) הישראלי סיים שני אחרי מרדף מותח אשר גם הניב את אחד מזמני הריצה המהירים ביותר בהיסטוריה של הישראמן. עמית שקד (10:00:53) נעל את הפודיום עם ביצוע מרשים ויציב מאד.

בתחרות הנשים המגנה על התואר ואלופת הישראמן 3 פעמים מישראל, אנטוניה רזניקוב (10:29:30) הגנה על הכתר בהצלחה ועל הדרך שברה את שיא המסלול שהוחזק על ידה משנים קודמות.

במקום השני סיימה האלופה לשעבר אירנה מאזין (12:30:23) מישראל בהופעה ה-11 שלה על מסלול התחרות.

בחצי המרחק דייגו ואן לואי (4:30:33) הבלגי קטף את הניצחון פעם שלישית ברצף וסלל את דרכו לקדמת המרוץ עם הזמנים המהירים ביותר ברכיבה ובריצה אחרי שסגר פער ניכר שנפתח בשחייה. במקום השני סיים אריק סימון סטריק (4:37:25) מהולנד עם ביצוע חזק ובמקום השלישי רועי זוארץ (4:42:40) האילתי אשר חוזר לישראמן לנעול את הפודיום בחצי המרחק עם שיפור מרשים מהשנה הקודמת.

בתחרות הנשים אלופת העולם לשעבר ניקולה ספיריג (4:47:26) משוויץ בהופעת יחיד ובהובלה מתחילת התחרות ועד סופה אשר השאירה אותנו פעורי פה. ניקולה שברה את שיא המסלול הקודם שהוצב ע"י אליס הקטור האנגליה ב 16 דקות. קתרינה גרומן (5:23:29) מגרמניה סיימה שנייה בלי יותר מדי אפשרויות. הדס מזר (5:37:33) מישראל סיימה שלישית.

2020
2018
מזג אויר גשום וסוער פינה את מקומו לעוד יום שמשי מתעתע עם רוחות חזקות כמיטב המסורת של הישראמן.
טיל שרם הגרמני (9:39:20) בהופעת בכורה מרשימה בישראמן הוביל משלב מוקדם ושבר את שיא המסלול החדש (שהשתנה ב-2013) ב-3 דקות. דיויד גילק הצ'כי (9:59:21) סיים שני והייוול דיוויס הבריטי (10:02:03) שיחזר את הישגו מ-2016 וסיים שוב במקום השלישי, לאחר מאבק צמוד עם בר רדנסקי (10:02:57) ראשון הישראלים.
גם בנשים נשבר שיא המסלול עי" אנטונינה רזניקוב הישראלית (10:50:41) שהחזיקה גם בשיא הקודם מלפני שנתיים. שניה סיימה סימונה קריבנקובה הצ'כית (11:13:27) לפני כרמן מצ'ריוטו הקפריסאית (11:19:02)
בחצי המרחק היה זה דייגו ואן לוי הבלגי (4:41:46) שכיפר על שחיה בינונית עם רכיבה וריצה הכי מהירה באותו היום כדי לזכות בתואר, לפני דידריק שחלטינגה ההולנדי (4:47:27) שהתקדם שלב אחד אחרי שנתיים במקום השלישי. רועי זוארץ (4:50:37) שסגר את השלישיה הראשונה החזיר את הישראלים לפודיום הכללי אחרי בצורת של שנתיים.
בנשים שוב היתה זאת אליס הקטור (5:03:58) הבריטית שהובילה מההתחלה ולא השאירה שום סיכוי לטרה גרוסוונור הבריטית (5:30:17) ולאירנה מאזין הישראלית (5:53:59) בהופעת אורח בחצי המרחק אחרי 6 שנים ברצף מרחק המלא
2018
2017
עוד יום קר במיוחד עם רוחות עזות נכנס לפנתאון של ישראמן. השליטה במרחק המלא חזרה לישראלים.
דן אלתרמן (10:09:00) פתח מבערים בריצת שיא מסלול ופתח 17 דקות על דן קוני (10:26:03) שהוביל מרבית היום. אוהד סיני (10:40:13) סגר פודיום כחול לבן, לראשונה ב-5 השנים האחרונות. ובנשים, בדיוק להיפך - לראשונה התחרות נשלטה ע"י ספורטאיות מחו"ל. התאומות האמריקאיות לורל (11:13:43) ורבקה (11:37:37) ווסנר, בהופעה ראשונה בישראמן, נהנו מפרישתה בעקבות וירוס של הפייבוריטית אנטונינה רזניקוב והובילו לסרוגין לאורך כל היום. אירנה מאזין (12:23:49) ראשונת הישראליות זכתה לעמוד לצידן על הפודיום, במקום היחידי בו טרם זכתה בישראמן. בחצי המרחק בן קולינס האמריקאי (4:24:50) הגן על תוארו תוך שהוא שובר את שיא המסלול שקבע אשתקד. מסימו ציגאנה האיטלקי (4:35:43) ודידריק סחלטינגה (4:37:27) ההולנדי, שניהם בישראמן שלישי רצוף, סגרו את הפודיום. שחר שגיב (4:42:24) בהופעת בכורה סיים כישראלי הראשון ורביעי כללי. בנשים הקנדית ג'ני פלטשר (5:24:12) גברה על מרטינה דוגנה האיטלקיה (5:28:41). שלישית וראשונה מהישראליות סיימה הדס מזר (5:48:27).
2017
2016
למעלה מ-1900 משתתפים מ-25 מדינות בישראמן גארמין המשיכו לשבור את שיא המשתתפים של טריאתלון בישראל ביום קר במיוחד.
בארט קאנדל ההולנדי (9:46:17) הגן על תוארו במרחק המלא, לאחר שעבר בריצה את פטר ווברוסק הצכי (9:57:56). הייוול דיוויס הבריטי בהופעת בכורה בישראמן (10:00:32) סגר את הפודיום. בר רדנסקי (10:01:59) סיים ראשון מבין הישראלים ורביעי כללי מול שדה ישראלים האיכותי ביותר שהיה אי פעם במרחק המלא. בנשים אנטונינה רזניקוב (10:59:19) בהופעה מרשימה בישראמן מלא ראשון ניפצה את שיא המסלול. וונסה פררה מפורטוגל (11:31:53) סיימה שניה לפני ענבר זהבי (12:02:12). בחצי המרחק בן קולינס האמריקאי (4:27:13) בשיא מסלול חדש הצליח לגבור על האחים ההולנדים אוורט (4:36:38) ודידריק (4:41:39) סחלטינגה. אלון פדר (5:09:18) סיים כישראלי הראשון ושישי כללי. בנשים הקרב היה בין שתי המנצחות של השנתיים האחרונות כשהפעם אליס הקטור הבריטית (5:14:59) גברה על מרטינה דוגנה האיטלקיה (5:26:00). שלישית וראשונה מהישראליות סיימה דורה הלר (5:42:04).
2016
2015
1630 משתתפים מ-26 מדינות העניקו לישראמן נגב 2015 את התואר 'הטריאתלון הגדול בישראל'. יחד עם הכמות הגיעה גם האיכות ומקצה העלית הן במרחק המלא והן בחצי הוגדר כאיכותי ביותר שנראה בישראל.
בארט קאנדל ההולנדי שסיים שני בישראמן סמסונג 2013 בניסיונו הראשון במרחק המלא, שלט הפעם בתחרות בזכות רכיבה חזקה וריצה מעולה וסיים עם שיא מסלול חדש: 9:42:24. סרג'יו מרכס הפורטוגלי (9:57:35) סיים במקום השני ופטר ווברוסק הצכי (10:15:31), אלוף השנתיים האחרונות שזינק הפעם חצי חולה, סגר את הפודיום. ליאור זך מאור (10:21:20) סיים ראשון מבין הישראלים ורביעי כללי בקרב מול עמית פיין (10:32:30) שהוכרע רק בקילומטרים האחרונים. בנשים אירנה מאזין (11:53:54) חזרה לעמוד בראש הפודיום אחרי שנתיים בהן סיימה במקום השני. ענבר זהבי (12:00:45) שהיתה צמודה לאירנה עד תחילת הריצה סיימה שניה וסוזאנה הרסני (12:14:45) ההונגריה שמרה על מיקומה השלישי משנה שעברה. בחצי המרחק מסימו ציגאנה האיטלקי (4:33:20) מנע מאדו ואן-דר-מיר ההולנדי (4:38:54) להגן על תוארו מאשתקד. דימה גרבובסקי (4:41:39) הישראלי, בתצוגת רכיבה מדהימה, סיים שלישי בניסיונו הראשון במרחק. בנשים מרטינה דוגנה האיטלקיה ניצחה בזמן של 5:16:37 לפני נינה פקרמן (5:18:58) ואנטונינה רזניקוב (5:35:30) הישראליות.
2015
2014
פטר ווברוסק הצכי הגן על התואר עם זמן של 9:55:31 ביום עם תנאי מזג אויר אידאלים. תום מרמרלי הישראלי (10:01:13) סיים שני בקרב שהוכרע רק בשלבים המאוחרים של הריצה. שלישי סיים ניר מנחם (10:04:23) בניסיונו הראשון במרחק איש הברזל. בנשים נינה פקרמן (11:17:43) נותרה בלתי מנוצחת בישראמן, אחרי שהקדימה את אירנה מאזין (11:33:32) ואת סוזאנה הרסני (12:16:29) ההונגריה. בחצי המרחק אדו ואן-דר-מיר ההולנדי הוביל מהזינוק ועד הסיום בתוצאה של 4:35:29 לפני גרגו מולנאר (4:45:41) ההונגרי והתאומים רן (4:52:58) ודן (4:54:09) אלתרמן שחזרו להתחרות בטריאתלון אחרי שנתיים הפסקה. בנשים אליס הקטור הבריטית, בתחרות ראשונה כמקצוענית, שרפה את המסלול בזמן של 5:00:47 וחמישית כללית, כשהיא מותירה את אנטונינה רזניקוב (5:41:20) ואיילת בן דוד (6:04:43) להלחם על מקומות שני ושלישי בהתאמה. בישראמן נגב 2014 השתתפו כ-1200 מתחרים מ- 26 מדינות.
2014
2013
עם גידול של יותר מ-40% במספר המשתתפים, על קו הזינוק לישראמן סמסונג 2013 עמדו 1100 ספורטאים מ-17 מדינות.
כמיטב המסורת גם הפעם תנאי מזג הפתיעו והפעם קיבלנו רוח דרומית חזקה שאיתגרה את המשתתפים בשחיה ובדרך חזרה ברכיבה. פטר ווברוסק הצכי ניצח על המסלול החדש בזמן של 10:22:37, לפני בארט קאנדל ההולנדי (10:23:31) ותום מרמרלי הישראלי (11:27:14), אלוף 2012. בנשים זכינו לראות שידור חוזר של הקרב מ-2012, כשהפעם ידה של דורה הלר על העליונה (12:41:41) לפני אירנה מאזין (13:01:11). קרן מרץ (13:06:57) סיימה שלישית. הופעה מעוררת ההשראה היתה ללא ספק של עדי דויטש, נכה צהל, שעשה היסטוריה והיה לקטוע הרגל הישראלי הראשון שמסיים את המרחק המלא ובמקום ה-50 הכללי (14:20:11). בחצי המרחק, השליטה הבלתי מעורערת של נינה פקרמן (5:43:44) המשיכה, כשאחריה אוריין הרץ (6:38:33) ולילך בר נתן (6:40:25). בגברים, ליאור זך מאור הישראלי (5:12:19) סיים ראשון לפני אנדרס סטמפ הדני (5:19:15) שסבל מבעיה טכנית באופניים ונאלץ לרוץ את הקילומטרים האחרונים של הרכיבה, ומרטין ואן-קוייההולנדי (5:20:17).
2013
2012
אין ספק שישראמן סמסונג 2012 עתיד להיזכר כתחרות הישראמן שהתקיימה בתנאי הקור הקשים ביותר באילת עד כה, למרות הקור העז, רבים מהמשתתפים חצו את קו הסיום בזמנים יפים.
אלוף ישראמן סמסונג 2012 הוא תום מרמרלי אשר סיים בזמן של 10:26:36 שעות. יחד איתו סגרו פודיום כחול-לבן ליאור זך מאור (10:30:20) ואמיר בכר (11:17:54). בגיזרת הנשים אלופת ישראמן סמסונג 2012 היא אירנה מאזין שסיימה בזמן של 11:45:45 שעות לאחר קרב צמוד עם דורה הלר (11:48:14) שהוכרע רק בשלב מאוחר בריצה. שלישית סיימה מרים בר און (13:04:02), זוגתו של מנצח הגברים.
נינה פקרמן לקחה תואר אלופת חצי ישראמן בפעם השלישית עם תוצאה של 5:28:22 שעות.  מנצח חצי ישראמן: רורי מגוויר האירי בזמן של 5:01:28, לפני אבישי רביב (5:12:35) ומתן כסיף (5:13:13) הישראלים.
2012
2011
מארק פשאבזין (גרמניה) חצה ראשון את קו הסיום בתום 9:49 שעות ואמר: "כיף מאוד לרוץ בישראל. יש כאן אווירה נהדרת ואני מניח שאגיע להתחרות בשמחה גם בשנה הבאה. הזוכה מבין הישראלים היה מתן כסיף שהפתיע בתחרות מדהימה וחצה את קו הסיום בזמן של 10:06.  אלופת ישראמן היא: דורה הלר בזמן של 11:44:04 שעות. מנצחי חצי ישראמן: גלעד רותם בזמן של 04:28:14, ונינה פקרמן בזמן של 05:18:43 שעות.
2011
2010
בשנה זאת כבר היה לישראמן שם עולמי ומתחרים בכירים ואמיצים מחו"ל נטלו חלק בתחרות. גלעד רותם הצטרף ל"משפחת ישראמן " וניצח במרחק המלא בזמן של 9:24 תוך שהוא מקדים את מנצח תחרות 2009 , קונרד אולמן ב- 20 דקות. אלופת ישראמן היא נינה פקרמן בזמן של 10:35 שעות. זוכי חצי ישראמן הם: סתיו בסן בזמן של 04:52 שעות ודורה הלר בזמן של 05:53 שעות.
2010
2009
בתחרות זאת , בה צוין עשור לאיש הברזל בישראל, נרשם ה"תו הראשון" בניגון ההיסטורי הבינלאומי. מזג אוויר סוער וקיצוני עם רוחות עזות ,גשם וברד, בנוסף למסלול האתגרי הפכו את התחרות לקשה ביותר. מגזין הטריאתלון "טריאתלט", סיווג את התחרות כאחת מעשר הקשות בעולם. מנצח התחרות, השוויצרי קונרד אולמן בזמן של 09:54:43, השייך לקבוצת ספורטאי העילית העולמים הכריז בסיום שהמסלול הוא הקשה בעולם !!!! אלופת ישראמן היתה שני זילברמן בזמן של 14:06:56 שעות, ומנצחי חצי ישראמן היו: גונן הרפז בזמן של 05:17:23 שעות ונינה פקרמן בזמן של 05:24:27 שעות. תחרות זאת תיזכר בשל הסערה הגדולה ובחשיפה העולמית שבאה בעקבותיה.
2009
2007
הפעם התקיימה התחרות במתכונת מצומצמת של חצי איש ברזל בלבד. אבנר שמרון (5:19:09) ומיכאל גטלן (5:26:01) שיפרו את דירוגם מהשנה הקודמת במקום אחד ורן שילון (5:27:08) סיים במקום השלישי. בנשים היתה זאת אריאלה דנציקר (6:33:11) שהקדימה את דבורה גולן (8:12:11).
2007
2006
לאחר הפסקה בת 4 שנים הופקה תחרות נוספת חזרה באילת והפעם במסלול חדש ומאתגר - רכיבה על כביש 12 לאורך גבול ישראל-מצריים עד לנאות סמדר, שם התבצעה גם הריצה והסתיימה התחרות ,רחוק מהעיר אילת.
 מנצח התחרות היה שי פיפמן (10:52:05) לפני ניר בוים (12:07:02) ועופר איתן (12:56:10). בנשים היתה רק מתחרה אחת - חנה בן שוען (16:59:02). במקצה חצי המרחק ניצח בגברים גוון גנינג (5:30:25) לפני אבנר שמרון (5:35:48) ומיכאל גטלן (5:42:25). בנשים היתה זאת אורית בר (7:29:08) לפני טל הלר (12:13:35)
2006
2001
בשנה זו הועתקה התחרות לכנרת במתכונת מצומצמת של חצי איש ברזל בלבד. בגברים ניצח שי פיפמן (4:14:13) לפני ינאי כהן (4:41:02) וגולן אוליאל (4:44:32). בנשים היתה זאת הדס יעקבי (5:34:35) שהקדימה את דלית שיף (5:39:08) וטלי בן יעקב (7:23:58).
2001
2000
בשנה השנייה לקיום התחרות נוסף גם מקצה לחצי המרחק. מעל 20 משתתפים התחרו במרחק המלא ,כ- 40 בחצי המרחק.מנצח התחרות היה מאיר קנר בן ה- 36 שקבע זמן של 10:26 שעות. אחריו הגיע ג'ון קליין בזמן של 11:11 שעות. עידו לוטקר, מנצח התחרות הראשונה משנת 1999 הגיע למקום השלישי בזמן של 11:18 שעות. מסלול התחרות החל בשחייה בחוף מלון ספורט שם גם מוקם שטח ההחלפה, המשיך למסלול האופניים בכביש בערבה והסתיים בריצה לאורך הדרך החקלאית במקביל לגבול עם ירדן.
2000
1999
בדצמבר נולדה ויצאה לדרכה תחרות ישראמן הראשונה.
26 משתתפים, מתוכם 3 נשים, זינקו לתחרות שהחלה בשחייה בחוף אילת, המשיכה במסלול אופניים שהגיע עד ה - "ק"מ המאה ואחד " משם המשיך המסלול דרך שיטים, שיזפון, צומת נאות סמדר והסתיים באזור הר חזקיה. מסלול הריצה האתגרי החל בריצה מהרי אילת דרך מעבר נטפים בואכה העיר אילת והשלמת המרחק לאזור טבה וסיום בעיר אילת. מנצחי התחרות היו האמריקאים סקוט ווילט (10:16:52) ואישתו ג'ולי דאני (11:35:19). ראשון מבין הישראלים ורביעי כללי סיים עידו לוטקר (11:30:38).
1999